HOVEDSIDE BEHANDLINGER AKUTT BEHANDLING OM OSS KONTAKT OSS LINKER
 

Behandlinger

     
 

Bleking
Tennene kan misfarges av mange årsaker.
Vi kan hjelpe deg med å få hvitere tenner. Dette gjøres ved hjelp av tannblekingssystemer som skånsomt fjerner flekker og misfarginger uten at selve tannen skades.

Krone / bro / fasetter
Manglende eller ødelagte tenner erstattes ved enten å lage en tannbro, krone eller ved å sette på fasetter.

Fyllingsterapi
Når det er hull i en tann må det syke(kariøse) tannvevet fjernes og erstattes med en fylling. Det brukes i dag hovedsakelig hvite fyllinger(kompositt/plastfyllinger) Disse har ulike tannfarger slik at fyllingens farge blir mest mulig lik din egen tannfarge.

Proteser
Helprotese lages dersom du ikke har flere tenner igjen. Delprotese lages hvis du kun har få tenner igjen. En protese er en plate av acryl (en type plastmateriale) med tenner festet oppå.

Rotbehandling
Rotbehandling utføres i hovedsak av våre 2 spesialister.

Tanngnissing
Gnissing av tenner kan gi kjeveleddsproblemer og hodepine, samtidig som det blir unødvendig mye slitasje på tennene. Behandlingen består i å få laget en bittskinne som du ligger med om natten. Samtidig kan du prøve med avspenningsøvelser. Folketrygden har gode refusjonsordninger for bittskinne.

Tannkjøttsykdommer
Gingivitt er betennelse/irritasjon i tannkjøttet som følge av for dårlig tannhygiene. Tannkjøttet er da rødlig/hovent og blør lett.

Kirurgi
Enklere kirurgiske inngrep utføres ved klinikken. Ved kompliserte tilfeller henviser vi til oralkirurg De vanligste inngrepene er fjerning av tenner/røtter.

Implantater
Implantater er tannrotformede titanskruer som settes inn i kjevebenet. På disse implantatene festes kroner eller broer.

Hygiene
Vi utfører tannsteinsrens, puss og polering. Dessuten saltblåsing(Air-Flow), instruksjon i egenpleie, kosthold og fluorbruk.

       

”Tannlegeskrekk” (odontofobi)
De fleste mennesker liker ikke å gå til tannlegen, men graden av angst varierer sterkt. Noen greier å gjennomføre tannbehandling til tross for at de er redde, men mange greier det ikke. Når angsten er så sterk at man helt eller delvis unngår tannbehandling, kaller vi det odontofobi. I Norge regner vi med at 4-5 % av den voksne befolkning har odontofobi, og at de derfor aldri eller sjelden oppsøker tannlege. Det vil si ca. 10.000 mennesker av den voksne befolkning. Det viktigste for de som har tannlegeskrekk er å informere tannlegen om dette allerede når du bestiller time. Ved første besøk hos oss setter vi av god tid til å gjøre en undersøkelse av dine tenner og snakke om dine tidligere erfaringer med tannbehandling. De første gangene det skal gjøres behandling kan det være aktuelt å bruke beroligende medikamenter som en del av tilvenningen. Vi legger forholdene til rette slik at de som lider av tannlegeskrekk skal få det så bra som mulig. Vi tar oss god tid, forklarer hva vi gjør og lar deg ha kontrollen.
Husk at det er DU som har kontrollen!!

 

 
webdesign, hjemmesider, søkemotoroptimalisering, webutvikling, publiseringsløsninger seo, søkemotor, søkemotoroptimalisering